Wat zijn de videotrends van 2019

Ontwikkelingen op het gebied van video gaan in een razend tempo. Nieuwe videocamera’s, drone’s en software blijven in een razend tempo verschijnen. Wat je tools betreft is het makkelijker dan ooit om een video te maken. Tegelijkertijd is het moeilijker om je video gezien te krijgen. De inhoud is daarom nog belangrijker dan voorheen.

Wat is je doelgroep en wat wil je communiceren?

Maak bedrijfsvideo’s met een specifiek doel. Het genereren van leads of branding bijvoorbeeld. Er is een enorme berg aan content. Als je wilt opvallen dan zul je goed moeten nadenken over de inhoud en de marketingstrategie van bedrijfsfilm. Eerst denken. Wat levert het me op? Past de inhoud bij mijn bedrijf? Wie wil ik aanspreken? Wat is het doel? En dan pas gaan filmen.

Verticale video’s zijn echt een ding

Met de opkomst van o.a. Instagram als video platform ontkomen we als video maken niet meer aan de verticale video. Mensen willen hun telefoon niet meer draaien om een video te bekijken.

Video content rules social media

In een tijd waarin haast gedachteloos wordt gescrolled op Facebook of Instagram is het voor de videomaker een uitdaging om content te maken waar mensen naar blijven kijken. Het gaat om de eerste paar seconden. Als het je lukt om daar de aandacht mee te trekken dan heb je succes.

Cinematic look als norm

Mensen kijken graag naar films. Zo worden steeds meer video’s waaronder bedrijfsfilms in een jasje gegoten met een Netflix-look.
Hier wringt de schoen wel een beetje. Het vergt namelijk heel wat inspanning om een Netflix-achtige look te creëren. Budget vs verwachting van klant.

Maak gebruik van influencers of creëer ze.

Wat is een influencer eigenlijk? Een influencer is iemand met een grote aanwezigheid op social media, met een publiek dat naar hem of haar luistert. Influencers zijn niet meer weg te denken in contentmarketing. Influencers zijn hot! We zien dat bedrijven steeds meer hun eigen influencer creëren. Bestaande influenceren kosten namelijk (veel) geld. Daarnaast zijn ze zijn niet exclusief voor je bedrijf. Wie kunnen je zelf gecreerde influencers zijn? Collega’s medewerkers, specialisten, zij kunnen het gezicht van je bedrijf worden. 

Klik hier om een aantal van de bekende influencers te zien.

Swipe-to-buy

Een video maken om direct te verkopen. Deze vorm van video is enorm aan het groeien dankzij Instagram en Snapchat. Een hele goede strategie om je sales te vergroten. Een simpele swipe om te kopen over te gaan. Zo kunnen de resultaten van video’s ineens wel heel meetbaar worden.

Geplaatst door
Martijn Rondel

Het verhaal moet altijd kloppen. Ik verplaats me altijd in de klant van de klant. Zo beredeneren wij waar wij iemand mee kunnen helpen. Marketing en video gaan zeer goed samen in deze tijd. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in het opzetten van video-campagnes.

Gerelateerd nieuws

Wil jij ook een professionele bedrijfsfilm?

In al onze projecten zoeken wij iets nieuws. Omdat elk bedrijf uniek is door de mensen die er werken.