Videos als marketingtool | 3 tips

Het gebruik van video's heeft een enorme vlucht gekregen sinds de komst van de mobiele telefoon. In 2020 is ruim 86% van al het internet verkeer video. Steeds meer bedrijven gebruiken video om met hun (toekomstige) klanten te communiceren. In dit artikel krijg je 3 tips als je wilt beginnen met videomarketing.

1) maak een plan

Het klinkt logisch. Maak een plan. Maar heel veel mensen hebben een mooi concept in hun hoofd als ze eeen video over hun bedrijf willen maken. Super leuk natuurlijk. De vraag is alleen of jouw idee aansluit bij je sales en marketing. Net als elke social media strategie moet je ook voor video een strategie hebben. Wij zelf beginnen altijd met 1 vraag. Wat wil je bereiken met je video? Sales van 1 bepaald product/dienst of mensen aan je binden met een freebee. Er zijn uiteraard nog talloze andere mogelijkheden.

Wat wil je dat je video je oplevert? En dan bedoel ik echte euro's! Met wat goed rekenwerk kan je uitrekenen wat een online videocampagne je kan opleveren. Hoe mooi is dat. Niet alleen maar betalen voor je video maar er ook nog euro's voor terug krijgen. 

Zorg dat je video in de lijn van je social media strategie valt. Als je deze dingen weet dan heb je de basis voor je video boodschap te pakken. (in een notendop dan)

 

2. Op welk platform komt de video te staan?

De basis heb je te pakken. Zorg er dan ook voor dat deze aansluit bij het platform waar je de video gaat inzetten. Facebook/linkedin/instagram of Google Ads (dit is geen platform, I know) of... . De eerste 3 zijn disruptivee van karakter. Je scrollt wat en stopt daar waar het interessant is voor jou. Als je dan een bedrijfsvideo ziet dan is deze anders van karakter dan wanneer je via een search based query op Google bij en video terecht komt. Als je bijvoorbeeld een reis naar de Lofoten wilt boeken en jee komt via Google op een site terecht. Daar staat een video van 10 minuten over het allerbeste reisadvies over de Lofoten dan kijk je die af. Dit in teegensteling tot een video van 10 minuten op Facebook. Dit moet je toevallig interessant vinden en de tijd hebben om 10 minuten te kijken.

3. Shakka boom!

Val op. Een ding hebben alle platformen overeen. Je moet opvallen. Dit klinkt eenvoudig maar het is ontzettend moeilijk om een concept te bedenken waarbij je de kijker gelijk vastpakt. Verzin iets anders dan anders. Ga in de schoenen van je kijker staan en stel jezelf voor wat hij/zij zou willen zien. Denk hier heel goed over na! Blijf uiteraard wel trouw aan je eigen identiteit.

Ik gebruik zelf de kennis die ik heb opgedaan in het boek Verbaal Meerschap van Remco Claasen.

 

 

Geplaatst door
Martijn Rondel

Het verhaal moet altijd kloppen. Ik verplaats me altijd in de klant van de klant. Zo beredeneren wij waar wij iemand mee kunnen helpen. Marketing en video gaan zeer goed samen in deze tijd. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in het opzetten van video-campagnes.

Gerelateerd nieuws

Wil jij ook een professionele bedrijfsfilm?

In al onze projecten zoeken wij iets nieuws. Omdat elk bedrijf uniek is door de mensen die er werken.