‘Ah, dus jullie maken promotiefilmpjes’

‘Ah, dus jullie maken promotiefilmpjes’. Dit hoor ik vaak als ik vertel dat we video bedrijf hebben. De term promotiefilm is wat mij betreft enorm achterhaald. Het is een containerbegrip geworden.

Video als marketingtool

Steeds meer marketeers zien de waarde en de kracht van video in om een bedrijf te helpen met hun online sales traject of branding.

Promotiefilms als term versus video als marketing tool.

Als ik dit uitleg dan krijgen mensen vaak een ‘aha’ moment. Een simpel voorbeeld. U heeft een beveiligingsbedrijf. Telkens als er een potentiële nieuwe klant komt moet u eerst aan hem gaan uitleggen dat de beveiligers van nu niet te vergelijken zijn met de uitsmijters van vroeger die bij de ingang van t café stonden. Nee de beveiligers van nu zijn mensen die haast een maatschappelijke functie hebben. Als u dit in een video laat zien en uitlegt dan heeft u uw potentiële klant al een hoop vragen ontnomen en wellicht al geholpen in het beslisproces.

Super handig en goed voor het sales traject. Video in deze tijd beantwoordt vragen die mensen hebben aangaande uw bedrijf/product of diensten. Ja dit kan in sommige gevallen inderdaad nog steeds promotioneel zijn.

Aan welke vormen van video kan je dan aan denken?

- Een facebook bannervideo
- Testimonial
- Medewerkers portret
- Visie verhalend in beeld brengen
- Product video
- Aanbiedingsvideo
- Probleem/oplossing
- Commercial
- Demonstratievideo
- attention sale (ga ik met deze video de aandacht grijpen?)
- viewership sale (waarom zou ik blijven kijken?)
- the gap sale (helpt dit mijn probleem te overwinnen?)
- the credibility sale (Waarom zou ik geloven wat jij zegt)
- The “Do-it-Now” sale (Waarom zou ik de volgende stap nemen?)
- Influencers

Ik neem je niets kwalijk als je de volgende keer gewoon zegt. ‘Dus je maakt promotiefilms’? ;-) Dan zeg ik gewoon. Wij maken video voor jouw marketing.

Geplaatst door
Martijn Rondel

Het verhaal moet altijd kloppen. Ik verplaats me altijd in de klant van de klant. Zo beredeneren wij waar wij iemand mee kunnen helpen. Marketing en video gaan zeer goed samen in deze tijd. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in het opzetten van video-campagnes.

Gerelateerd nieuws

Wil jij ook een professionele bedrijfsfilm?

In al onze projecten zoeken wij iets nieuws. Omdat elk bedrijf uniek is door de mensen die er werken.