Vind je "why en how"

Als basis gaan we altijd in gesprek met onze opdrachtgever om er achter te komen wat hun passie is waarom ze doen wat ze doen.

Manfred Jabocs en zijn 'how en why"

Een tijdje geleden zag ik een artikel waarin hij vertelde over de wijze waarop hij duurzaamheid inzet binnen zijn bedrijf. Ik wilde graag weten wat zijn passie/drive was waarom hij duurzaamheid zo overtuigd uitdraagt.

Sinds een tijd ben ik bezig met storytelling en heb me intensief verdiept in de "Why" van Simon Sinek. Ik stelde voor om een why-sessie met hem te houden om zijn visie helder op papier te krijgen. Het was een mooi gesprek waarin hij bescheiden maar toch heel overtuigd vertelde over zijn familie bedrijf, opvoeding, belangrijke momenten in zijn leven en nog veel meer uiteraard.

Het begin is gemaakt om zijn "why en zijn "how" nog helderder te krijgen. De komende weken gaan we dit samen verder oppakken om het op papier (computerletters) te krijgen. Voor mij is hij een heel goed voorbeeld van een ondernemer die ook doet wat hij zegt. Hier kan Breda trots op zijn!

Hoe duidelijker je "why" en "how", (en je handelt er ook naar) hoe beter je focus als ondernemer is. Daarnaast trek je ook een groep mensen (klanten en eventueel personeel) aan die jouw overtuiging delen. Ik vind dit pure leiderschap.

Geplaatst door
Martijn Rondel

Het verhaal moet altijd kloppen. Ik verplaats me altijd in de klant van de klant. Zo beredeneren wij waar wij iemand mee kunnen helpen. Marketing en video gaan zeer goed samen in deze tijd. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in het opzetten van video-campagnes.

Gerelateerd nieuws

Wil jij ook een professionele bedrijfsfilm?

In al onze projecten zoeken wij iets nieuws. Omdat elk bedrijf uniek is door de mensen die er werken.